Nattawat Luksanato Kedah MPFL 2024 Div 2

Hatrik Nattawat Buat Kedah Nampak Garang

Tujuh gol tak berbalas, itulah keputusan aksi pertama Kedah untuk sirkit pertama Divisyen 2, Liga Premier Futsal Malaysia (MPFL) 2024.

Mereka berjaya mengatasi sebuah lagi pasukan yang turut menggunakan dua tenaga import, Nilai City dalam aksi yang berlangsung di Sportizza Setapak, semalam. Kedah menang besar 7-0 dan berada di puncak liga selepas berakhirnya semua perlawanan hari pertama.

Kualiti pivot yang dimiliki Nattawat Luksanato, saudara terdekat kepada penyerang prolifik Thailand, Teerasil Dangda itu dimanfaatkan sepenuhnya Kedah. Hatrik yang dilakarnya membuktikan beliau bukan pemain yang boleh dibiarkan bermaharajalela di dalam gelanggang.

Pada awalnya, ramai menjangkakan perlawanan ini bakal menjadi aksi paling sukar, mungkin melibatkan margin yang kecil, namun sebaliknya berlaku. Waima diperkuatkan dengan dua pemain import, Nilai City tetap gagal memberikan saingan terbaik buat Kedah.

Empat lagi gol Kedah telah dicipta oleh Fauwaz, Muhammad Hakimi, Hafiz Ikhmal dan Eikmal Daniel untuk menjulang Kedah ke puncak.

Hari ini akan berlangsung hari kedua untuk sirkit pertama Divisyen 2 di Sportizza Setapak dan enam lagi perlawanan akan berjalan bermula pada jam 9.00 pagi hingga 8.00 malam. Masuk adalah percuma dan turut dibawakan secara langsung di laman YouTube, JEN TV.

Berikut adalah keputusan hari pertama dan kedudukan pasukan bertanding.

Start a Conversation