SUKMA KL Sasar Emas!

Beberapa hari lagi akan berlangsungnya Sukan Malaysia (SUKMA) 2018 edisi ke-19 bakal diadakan di Perak Darul Ridzuan.

Tidak ketinggalan bagi pasukan SUKMA Kuala Lumpur, turut giat membuat persediaan yang rapi bagi menghadapi cabaran kali ini.

Kami berkesempatan menemubual ketua jurulatih pasukan, Aswad, bagi mendapatkan perkembangan semasa pasukannya bimbingannya.

Menurutnya, persediaan yang dilakukan bagi pasukan SUKMA KL berjalan seperti yang telah dirancang. Mereka turut diatur secara terperinci dengan mengadakan beberapa perlawanan persahabatan.

Apabila bertanyakan mengenai sasara pasukan bimbingannya, dia yakin pasukan SUKMA KL mampu meraih emas yang pertama bagi kategori lelaki buat kali yang pertama.

Kelihatan SUKMA kali ini lebih mencabar berikutan ramai pemain muda yang telah beraksi di Liga Futsal Kebangsaan (LFK).

Coach Aswad berpendapat, “saingan SUKMA kali ini tampak mencabar tetapi bagi saya ianya seimbang dengan ramai pemain muda yang berbakat dan boleh diketengahkan”.

“Semua pasukan juga bersedia pada tahap terbaik dengan membariskan pemain-pemain terbaik terutama pemain yang terlibat dengan LFK. Ianya menjadi lebih sengit dan lebih menarik!”, tambahnya lagi.

Seperti yang dapat kita lihat, pasukan SUKMA KL diundi dalam kumpulan B bersama Johor dan Negeri Sembilan.

“Bagi saya undian itu adalah yang terbaik. Semua pasukan mempunyai peluang untuk layak ke peringkat seterusnya. Pasukan SUKMA KL akan berjuang untuk layak sehingga ke peringkat akhir”, katanya akhiri perbualan.

Selamat maju jaya buat pasukan SUKMA Kuala Lumpur!