Langkah Terpuji Dari Pengurusan Pahang Rangers.

Dalam konteks sukan tidak kira sukan individu mahupun berpasukan komunikasi salah satu elemen penting untuk menjadikan apa yang ingin direalisasikan daripada jurulatih dapat dilakukan dengan baik oleh setiap pemain/atlet.

Itu yang cuba dilakukan pasukan futsal Pahang Rangers apabila pihak pengurusan menerusi bekas guru dan juga jurulatih untuk pasukan ini Coach Vijay (Jurulatih Pembangunan) mengambil inisiatif untuk melakukan kelas Bahasa Melayu untuk dua jurulatih mereka Coach Gerard Casas (Ketua jurulatih) dan Coach Marta Cordero (Jurulatih Kecergasan) yang berasal dari Sepanyol.

Satu langkah yang baik untuk dua jurulatih sertai kelas Bahasa Melayu ini kerana ia dapat membantu mereka untuk berkomunikasi dengan baik bersama pemain nanti. Jika mereka dapat memahami dan boleh bercakap dengan cepat dalam Bahasa Melayu, ia mungkin akan memberikan kelebihan untuk persediaan pasukan ini menjelang Malaysia Premier Futsal League nanti.

Untuk proses ini kami rasakan Coach Gerard dan Coach Marta tidak akan mengalami masalah kerana para pemain, barisan jurulatih lain malah masyarakat sekeliling boleh memberikan bantuan untuk mereka menguasai Bahasa Melayu.

Apa yang menarik pengurusan Coach Vijay bukan saja melakukan kelas buat jurulatih malah ada buat kelas Bahasa Inggeris untuk pegawai pasukan dan para pemain yang berkelapangan.

Tahniah atas inisiatif ini Pahang Rangers!